Roepende Wolf

Friesland is goed voor de geest

Wolven duo

Een weekend bij tante in Friesland geweest. Heel ontspannen. We deden alles heel rustig. En in overleg. Iedere middag een siesta. Zij is chronisch ziek en heeft ongeveer hetzelfde tempo/energiepeil als ik (?!!) Gepraat over de autisme. o.a. ‘de volle trechter’ bij het vollopen/overprikkeld raken. Snapte ze nu heel goed. Ze herkende het ook bij andere familieleden.

Wat ik mee wil nemen van deze ervaring:

 1. rustig en ontspannen dingen doen, is echt het beste voor mij. In mijn gewone leven zet ik er nog veel teveel druk op (moeten-zullen-kunnen). Als ik meer ontspannen ben, raakt ‘de trechter’ minder vol; en ben ik meer open en flexibel. Ik ervaar ook veel minder chaos en paniek. Eindelijk ben ik dan eens gewoon happy.
 2. Ik kan prima functioneren zonder vast dagschema. Je kunt ook iedere och-mid-av kijken wat je kunt/waar je zin in hebt. Het hielp natuurlijk wel dat mijn tante iedere keer vroeg hoe het met me ging en wat ik wilde. Op zulke momenten wist ik dat dan eigenlijk prima. (of niet, en dan gingen we eerst even slapen)
 3. Het is heel fijn om met iemand op te trekken die net zo weinig energie heeft en net zo snel moe is/vol zit. Dan kan ik eerlijker zijn over wat ik niet kan.
 4. Ontspanning leidt tot intense tevredenheid. Ik kan alles loslaten. En alles mag weer stromen (en daardoor gaan de dingen vanzelf).
 5. Het is heel goed om af en toe uit je gewone leven te stappen en letterlijk wat afstand te nemen. Ik denk echt dat ik dat vaker moet doen. Het geeft me ‘lucht’ (ruimte) en voorkomt stagnatie.

0 reacties

Je kunt hier jouw reactie plaatsen.Reageren...


Met dit formulier kun je een reactie plaatsen.

 1. Naam (required)

  Email (required)

  Website

  Bericht