Roepende Wolf

Stromen kleine trechters extra snel over?

Mijn informatie-trechter is snel vol. Ik raak heel snel overprikkeld. Wanneer ik teveel prikkels/informatie op me af krijg, loop ik over. Ik kan dan niets meer verwerken. Dus neem ik de nieuwe prikkels niet meer waar. Of is de verwerkingssnelheid ongeloofelijk traag (Tijdens een sociabel vriendinnenuitje maakt een vriendin een opmerking. 24 uur later drong het tot me door wat ze had gezegd. Ik hoorde de opmerking a.h.w. voor het eerst. Haar woorden bleken belachelijk! Pas toen voelde ik verontwaardiging).

Dit is een van de grootste problemen van autisme. Maar volgens mij. Heb ik nog een bijkomstig probleem. Tijdens de diagnose is mijn IQ getest. Prima in orde trouwens. Maar mijn werkgeheugen bleek ontzettend klein, zeker in verhouding met mijn aardige IQ.

Nu vraag ik me af of dit betekent dat ik een extra kleine trechter heb. Ik bedoel, loopt ik extra snel over omdat ik een klein werkgeheugen heb? Ben ik voor een autist – met mijn IQ – sneller overprikkeld dan je zou verwachten?


0 reacties

Je kunt hier jouw reactie plaatsen.Reageren...


Met dit formulier kun je een reactie plaatsen.

  1. Naam (required)

    Email (required)

    Website

    Bericht